Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Της Αναλήψεως του Κυρίου.

 

.... Ο Ιησούς έστη εν τω μέσω αυτών και λέγει αυτοίς…..

Ο Χριστός στέκεται ανάμεσά μας, δίπλα μας. Και αν έχουμε ειρήνη και μέσα μας και μας καλεί να Τον γνωρίσουμε…. μας προσ-καλεί να τον ανα-γνωρίσουμε με ότι πιο δικό του, πιο προσωπικό…… «ίδετε τας χείρας μου και τους πόδας μου, ότι Αυτός εγώ είμί…» Ο πόνος Του, η θυσία Του, αυτό που του προκάλεσε ο κόσμος…. Μας προσκαλεί και σήμερα σε αυτή την απίστευτη για εμάς υπέρβαση..! Να Τον γνωρίσουμε από τους πόδας και τας χείρας, όχι από την Δύναμή Του αλλά από Την Άκρα Ταπείνωσή Του.

Να ψηλαφήσουμε το «Αυτός εγώ ειμί» για να καταλάβουμε ποιοι είμαστε εμείς. Αντίστροφα…. όχι με όλους αυτούς τους τρόπους που εμείς προσπαθούμε να δείξουμε και να επι-δείξουμε ποιοι είμαστε. Αυτό που τελικά είμαστε είναι αυτό που κρύβουμε, στους πόδας μας στας χείρας μας, τα σημάδια που αφήνει η ζωή, οι πόνοι που δώσαμε και πήραμε και ενώ δεν μπορούμε να δούμε ούτε στον εαυτό μας ούτε στον άλλο, έρχεται σήμερα ο Χριστός και απλώνει εμπρός μας Την Άκρα Του Ταπείνωση, Τον Σταυρό Του λέγοντας, Αυτός εγώ είμαι……για να σκεφτούμε κι’ εμείς ποιοι είμαστε και ποιοι ……όχι…..

Εμπρός σε αυτή την διάσταση που μας δείχνει πάντοτε ο Χριστός πάντοτε….πτοηθέντες και έμφοβοι…..πάντα τεταραγμένοι…..πάντα διαλογισμοί αναβαίνουσιν εν ταις καρδίαις υμών…. Και ο Χριστός πάντα προχωρά πρώτος, ανοίγει δρόμο στο σκοτάδι του φόβου μας.  

Έρχεται δίπλα μας σε αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας σχεδόν τόσο καλά…..Έχετε τι βρώσιμον ενθάδε; Αυτή η έγνοια μας για τι βρώσιμον, αυτή η μέριμνα μας γίνεται από τον Χριστό στιγμή κοινωνίας, μια επαφή γνώριμη σε εμάς…..οικεία…  Λαβών από εμάς αυτό που έχουμε, ιχθύος οπτού μέρος και από μελισσίου κηρίου Εκείνος μας αντιπροσφέρει όλη τη γνώση που είναι γραμμένη σε Νόμους και Ψαλμούς για να ανοίξει τον Νουν μας του συνιέναι…..

Για να μην φοβόμαστε…..για να πιστέψουμε, για να πούμε σε όλους την μετάνοια, την άφεσιν των αμαρτιών, από εδώ….σήμερα.

Για να πιστέψουμε…. και έτσι να περιμένουμε, να δεχτούμε αυτό που θα έλθει, που θα κατ-έλθει ….εξ ύψους….

Πρώτα όμως, σήμερα, αδελφοί μου, θα ολοκληρώσουμε αυτό το «είναι συν υμίν», αυτή η πορεία του Ιησού μαζί μας, ολοκληρώνεται σήμερα….μας τα έδειξε όλα….και εμπρός στα μάτια μας, εν τω ευλογείν ημάς, αναφέρεται εις τον ουρανόν……

Όσοι το είδαν αυτό, θα νιώσουν σήμερα χαράν μεγάλην, με αυτήν την μεγάλη χαρά θα επιστρέψουν ο καθ΄ ένας στην δική του Ιερουσαλήμ. Όσοι τα είδαν όλα αυτά, όλες αυτές τις ημέρες, σε όλες αυτές τις εκκλησιαστικές μας εορτές, μέσα σε αυτό τον ταραγμένο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, θα παραμείνουν…. δια παντός εν τω ιερώ αινούντες και ευλογούντες τον Θεόν.

Αμήν

Καλή μας Πεντηκοστή!!!