Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

9 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΪΡΟ - ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ:

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ TOYRS
Αγ.Κωνσταντίνου6, Ομόνοια,
Τηλ. 210-5221860, 5234396, 5248741,
φαξ: 210-5234397

9 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΪΡΟ - ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Ημέρα Τρίτη 30/8/22
ΑΘΗΝΑ-ΚΑΪΡΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κάιρο στις 07:10 π.μ.. Άφιξη στις 08.05 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν καν στην συνέχεια πρωινή ξενάγηση στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 100.000 εκθέματα από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας και ανάμεσα τους τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουταγχαμών. Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το Κάιρο βρίσκονται οι πυραμίδες της Γκίζας - ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου - η Σφίγγα που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού, αλλά και τα εργαστήρια παπύρων. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Χριστιανικό τμήμα της πόλης όπου θα επισκεφτούμε τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο Τέλος, θα περιηγηθούμε σε ένα από τα πιο γνωστά σουκ της Ανατολής, το φημισμένο Χαν Ελ Χαλίλι. Κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε μοναδικές τιμές. Η εκδρομή μας θα κλείσει (προαιρετικά) με βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τετάρτη 31/8/22
ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, όπου θα δούμε την Ελληνική Παροικία, το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη και το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του φάρου της Αλεξάνδρειας. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Μ Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο, το Ναό του Ευαγγελισμού (από τις ωραιότερες εκκλησίες της πόλεως), το Ναό του Αγίου Σάββα, τους Κήπους της Μοντάζα και το περίφημο φάρο όπου έγινε η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του ποιητή Καβάφη και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας στο Κάιρο θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια της Νιτρίας (Αγ. Παϊσίου και Αγ. Μακαρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα   Πέμπτη 01/9/22
ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Σινά. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην Ι. Μονή Αγίας Αικατερίνης   όπου   θα   συμμετάσχουμε  στον   Εσπερινό  και  στη   συνέχεια   θα   ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Παρασκευή 02/9/22
ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Αιγυπτοισραηλινά σύνορα. Αργά το απόγευμα αφού περάσουμε κατά μήκος τη Νεκρά Θάλασσα θα φτάσουμε στα Ιεροσόλυμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

5η Ημέρα   Σάββατο 03/9/22
ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίος (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

6η Ημέρα Κυριακή 04/9/22
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εσωτερικό)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Ακολούθως θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Αννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση. στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 05/9/22
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Απόδοση εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου) - ΒΗΘΛΕΕΜ

Το πρωί Θεία Λειτουργία στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

 Ημέρα Τρίτη 06/9/22
ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος. την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

 Ημέρα Τετάρτη 07/9/22
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές, σε διάφορα μοναστήρια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή. ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:40. Αφιξη στις 21.40 μ.μ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 1260
Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα - Κάιρο // Τελ Αβιβ - Αθήνα με Aegean Airlines)
> 8 Πρωινά και 8 γεύματα
Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία σε Κάιρο και Ιεροσόλυμα
Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
Φόροι Αεροδρομίου και συνόρων, επίναυλος καυσίμων
Ξεναγήσειςπεριηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
> Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης
>Ταξιδιωτική τσάντα
Συνοδός  ξεναγός

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
> Visa Αιγύπτου 30€


Το τουριστικόγραφείο διατηρεί το δικαίωμαεάν καταστεί λόγοςνα αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τουςχωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό




*Περισσότερες πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής στον π. Χρυσόστομο (τηλ 6947945150)